Днес засадихме дръвче.

by

Казаха ни днес, че се чакаме пред училището да отидем на църква и да засадим едно дръвче.
Почти всички аборигени се събрахме пред училището и си направихме няколко снимки за спомен. Тъй като ще ходим на църква се оказва, че трябва да носим икона за освещаване. Ама, кой да я носи, всички били с дънки и за това мен нарочиха да носи иконата. Най-интересното е, че аз съм покръстен атеист. Но не се оплаквам, така е много по-добре. Изглеждам като вярващ човек, на който може да се разчита.
Изслушахме няколко молитви за успех в бъдещите начинания по случай празника на "Св. Йоан Богослов" и се запътихме обратно към училището към същинската част. За мое щастие, този път не носих аз иконата. Не е лесно да мъкнеш икона, защото пътя не е малък, а се движиш най-отпред и поемаш повечето погледи, с което се утежнява задачата ти.
Частта, която аз наричам "същинска" беше сравнително кратка, защото вече бяха издълбани местата, където да засадим дръвчетата. А и дръвчетата вече бяха донесени и подредени. От нас се изискваше само да ги поставим, да отъпкаме почвата и да полеем обилно с вода.
А дано светува и пресветува нашето дръвче. Аз се заемам да го поливам, от време на време когато минавам през двора на моето вече почти "бившо" училище.