Обществото и горящите кошчета

by

Наистина трябва да се е случило нещо, за да ме накара след толкова време да пусна още една тема в блога ми. Въщност случката сама по себе си не беше нищо. Беше тази събота (12 юни) в Благоевград и аз си шетах по центъра натоварил се с раница и лаптоп и се чудех какво да правя. Видях, че ще дават "Кунг-фу панда 2", ама имаше още 1-2 часа до тогава и за това тръгнах надолу към ГУМ.
Точно пред Купола и пред пицария Наполи, едно кошче гореше. Смрад се издигаше във въздуха и си личеше по лицата на хората, че и на тях не им харесваше :).
Подминах кошчето и вече бях почти до Бакалов или с/у новия Ъндър. Тогава си казах "Добре де, защо никой не го е изгасил до сега?".
Да наисинта, защо никой не беше взел вода от някъде и не беше изгасил проклетия огън. Всичките, както и аз в началото, минахме покрай кошчето и напсувахме наум този, който го е запалил и само това. Роботи бе! Как и да е... Важното е че отидох до най-близкия магазин, купих една минерална вода от 1.5л за 50ст. и с повече от половината го изгасих, след това си допих останалото, което ми беше и множко.
По-късно след като ударих една бира и един сандвич, като минах от там на път за киното, нямаше помен от гадната мизирма.

Защо нямаме инициатива?
Аз все пак се радвам, че няколко деца да ми казаха "Евала!", за това че изгасих кошчето.